+31 6 24863112 info@robertzwart.nl

Robert Zwart

Social media fotograaf, LinkedIn fotograaf

profielfoto LinkedIn fotograaf Robert Zwart

Zakelijk portretfotograaf, fotograaf profielfoto LinkedInfoto, docent en spreker.

Na een carriere in het onderwijs en de sport is Robert professioneel portretfotograaf geworden. In zijn vrije tijd was hij sinds zijn prille jeugd altijd al actief in de weer met zijn camera’s. De meeste kennis en vaardigheden heeft hij zichzelf eigen gemaakt, maar ook haalde hij veel kennis op bij grote fotografen in de wereld en de foto-opleiding bij Statief in Utrecht.

Rond de eeuwwisseling is Robert wederom zeer veel gaan fotograferen. De digitale camera deed zijn intrede, maar ook de geboorte van zijn drie kinderen waren een grote motivatie om zijn passie nog vaker te gaan toepassen.

Elk persoon is uniek, ieder gezicht is uniek en iedereen verdient het om mooi geportretteerd te worden. Alle variaties in gezichten en gezichtsuitdrukkingen zijn zo mooi en bijzonder, dat hij het als een eer beschouwt om iedere keer weer samen tot een goed resultaat te komen. Een resultaat waar iedere geportretteerde blij van wordt.

“Een goed portret is niet alleen het gevolg van een goede camera of het juiste licht. Nee, het allerbelangrijkste is de samenwerking tussen mij en de geportretteerde. Het is onmogelijk een mooi portret te maken, als de connectie niet goed is. Vandaar dat ik in de studio altijd begin met een kopje koffie of thee en een kort praatje, zodat we elkaar enigszins leren kennen en de spanning om ‘op de foto te gaan’ afneemt. Ja, ik maak het inderdaad vaak mee. Klanten die binnenkomen en bang zijn dat het niet gaat lukken om een mooie foto te laten maken. Uiteindelijk heeft tot nu toe iedereen de studio zeer tevreden verlaten. Daar ben ik natuurlijk enorm trots op”, aldus Robert.

 

Erkenning portretfotograaf

Robert inmiddels diverse fotoprijzen en erkenningen op mijn naam staan. De meest recente is bij de International Color Awards 2017 waar hij als nominee in de eregalerij is opgenomen. Daarnaast erkenning door het magazine GUP met de kwalificatie “New Dutch Photography Talent” in 2013. Een gouden onderscheiding heeft hij mogen ontvangen door de Belgische Bond van Beroepsfotografen, en de zilveren Pia d’Orprijs in 2012. In 2011 mocht Robert de jonge ondernemersprijs van de Utrechtse Heuvelrug  in ontvangst nemen. De jury sprak zijn waardering uit over de creativiteit en hoge kwaliteit van het werk. Daarnaast waardeerde ze de bereidheid om kennis te delen.

Samenwerking

Hoge kwaliteit bereik je nooit alleen. Dat geldt ook voor Zwart. Hij werkt vaak samen in een team van specialisten, die elk op hun vakgebied excelleren. Zo wordt de kledingstyling vaak verzorgd door Ilona Luca, make-up en hairstyling door Petra Benschop, Ingrid Vennik en Carla Stroykens, en de foto-editing door Jeroen Berendsen.